Fit to perfection

Zoek je een efficiëntere fietspositie of een nieuwe fiets? Wil je meer comfort of heb je specifieke klachten? Met onze bikefitting methode helpen we je met zoeken naar antwoorden!

Bij Bike in Balance willen wij alleen het allerbeste. Daarom hebben wij onze opleiding genoten bij de allerbeste bikefitters in de wereld: Jon Iriberri ( movistar, Lotto Jumbo) Jean Luc de Meyer (Ettix) en Julian Wall (Trek).

Om een minutieuze analyse te maken van je fietspositie, lichaamshouding en fietsgedrag gebruiken wij: de Trek Precisionfit Cycle, een highspeed camera, een vermogensmeter, het MBODY Muscle systeem en analyse software. Deze dynamische bikefitting methode is geschikt om te gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe fiets, maar kan natuurlijk ook gebruik worden om je huidige fietspositie te optimaliseren.

Met onze Trek Precisionfit Cycle, maken wij tijdens de bikefitting een minutieuze analyse van je, waardoor je een optimale fietspositie bereikt, meer vermogen trapt en klachtenvrij kunt fietsen. De Precisionfit Cycle is ontwikkeld door een team van sportartsen, biomechanische ingenieurs, materiaalwetenschappers, geometriespecialisten en rijders van het Trek Factory Racing team. Volgens Trek is de Precisionfit Cycle het meest complete bikefitting systeem dat er op dit moment op de markt te vinden is.

Om up-to-date te blijven met de ontwikkeling die er gaande is in de wereld van de bikefittingen, hebben wij regelmatig contact met Jon Iriberri, Jean Luc de Meyer en de mensen van Trek. Hierdoor kunnen wij bij een bikefitting altijd de meest recente ontwikkelingen en technologieën gebruiken tijdens je bikefitting.

Waarom een Bikefitting?

Een verkeerde fietshouding zorgt ervoor dat de kans op blessures groter is. Als je klachten of blessures hebt tijdens het fietsen, is de kans groot dat dit komt door een verkeerde houding op de fiets. Mocht je hiermee verder fietsen blijf je de klachten of de blessure onderhouden of maak je het erger, waardoor je er niet alleen last van hebt tijdens het fietsen, maar ook tijdens je dagelijkse bezigheden. Een bikefitting zorgt ervoor dat je goed op je fiets zit. Hierdoor kan je meer vermogen trappen en is de kans op klachten en blessures kleiner.

De kosten bedragen € 200,00 en een bikefitting duurt 1 tot 1,5 uur. Dit is exclusief de eventuele materialen om je fiets te veranderen.