C.B.T. Italia

cbt_italia_logo

C.B.T. Italia (Construction Bicycles Tardivo) is opgericht in de jaren 50″ door Giovanni Tardivo. In de jaren 80″ begon het bedrijf de focus te leggen op het maken en leveren van wegfiets frames.

C.B.T. Italia blijft toegewijd aan de continue evolutie van de fietsframes productie. Met de komst van carbon fibers maakt het bedrijf nu frames die lichtgewicht combineren met stijl en comfort zoals geen ander.

In 2002 heeft C.B.T. Italia zijn eerste carbon prototype frame getest tijdens de vrouwen Tour de France met als eindresultaat de “Maillot Jaune” (gele trui).

Het bedrijf vandaag

Het bedrijf blijft zich bezighouden met de productie van wegfietsen en frames, waarmee ook het lassen van staal, aluminium en titaan.

De filosofie van het bedrijf is bewaard gebleven: Kwaliteit staat altijd boven kwantiteit, dit wordt waargemaakt met behulp van de beste materialen, innovatieve technologieën en dienstverlening aan cliënten met specifieke eisen.

Alle frames, fietsen en wielen worden compleet handgemaakt in Italië in de fabriek in Cuneo.

De huidige frames zijn compleet gemaakt van carbon fiber 3k, VHM of HM. Deze technologie zorgt ervoor dat C.B.T Italia de frames kan maken in standaard- en aangepaste versies.

 1a7c0cb9ba
C.B.T. Italia Obsession Frame

Sinds mei 2016 leveren wij ook frames en wielen van C.B.T. Italia. Dit bedrijf levert 3 verschillende frames (Raptus, Necer & Obsession) en Nix wielen in 2 soorten (aluminium & carbon). De frames zijn in verschillende kleuren en maten leverbaar.

Kom voor meer informatie langs in onze winkel of de bekijk de website van C.B.T Italia

http://www.cbtitalia.com/index.php?id=10076&L=1

600x600-108656-pb133478-2-main0bf238a56c

C.B.T. Obsession                                    C.B.T. Raptus                                          C.B.T. Necer